Vraag gratis een offerte op maat aan

Stel hier uw droombed met advies samen. Klik hier

Blog

Wil je meer weten over slapen? Volg dan vanaf nu onze tweewekelijkse blog. We geven handige tips- and tricks over het verhogen van slaapcomfort, bieden een inkijkje in de wereld van slaapproducten en delen leuke weetjes over de wereld van slapen. Volg ons nu!

Hoeveel slaap heb je nodig? Een veelgestelde vraag die uitleg verdient. Het staat vast dat je slaapbehoefte een uiterst persoonlijke aangelegenheid is. Toch zijn er een aantal algemene richtlijnen. We zetten de voornaamste op een rijtje.

Lees verder
Hoeveel slaap heb je nu écht nodig?

Hoofdkussens zijn verkrijgbaar in talloze vormen en formaten. Laat jij je in je zoektocht naar het perfecte hoofdkussen vooral leiden door de prijs? Niet doen! Het kan je nek, schouders en rug namelijk helemaal niet schelen hoe duur je hoofdkussen is. Hoe je dan wel het ideale hoofdkussen uitkiest? Dat doe je door rekening te houden met je slaaphouding. Lees verder en ontdek meteen wat voor hoofdkussen het beste bij jouw slaapgewoonten past!

Lees verder
Welk hoofdkussen past bij jouw slaapgedrag?

Een kwalitatief goed matras en een hoofdkussen dat perfect bij je slaaphouding past, zijn cruciaal voor een goede nachtrust. Maar hoe zeker ben jij van je lattenbodem? Een belangrijke vraag, want je lichaam geniet ’s nachts alleen van een optimale ondersteuning als ook je lattenbodem z’n steentje bijdraagt. Dit artikel neemt de werking van lattenbodems onder de loep en legt uit waar je zeker op moet letten wanneer je een nieuwe bedbodem wil kopen.

Lees verder
Hoe werkt een lattenbodem? En voldoet de jouwe wel?

Zweten is normaal. Het is heel erg nodig zelfs, zowel overdag als ’s nachts. Je lichaam zweet doorlopend om je lichaamstemperatuur optimaal te houden. Maar er bestaat ook zoiets als hyperhidrosis, of overmatig zweten. Mensen die ’s nachts overmatig zweten, transpireren zodanig veel dat ze vaak ’s nachts moeten opstaan om een andere pyjama aan te trekken en hun lakens te verversen. Dit fenomeen wordt ook wel nachtzweten genoemd.

Lees verder
Droog slapen in de zomer: 3 tips tegen nachtzweten

Slapen tussen de wol: het lijkt iets uit lang vervlogen tijden, maar niets is minder waar. Dankzij een wollen onderdeken, een wollen dekbed/bovendeken en een wollen hoofdkussen slaap je niet alleen gezond, maar ook comfortabel. Het resultaat? Je stapt met méér energie uit bed en voorkomt rugpijn en andere gezondheidsproblemen.

Lees verder
Slapen tussen de wol: daar word je blij van!

In een drukke, stressvolle periode lukt het ons allemaal weleens moeilijk om de slaap te vatten. Maar wat als je weken of zelfs maanden achter elkaar slecht slaapt? In dat geval kun je de oorzaak vaak zoeken in je levensstijl. Wist je bijvoorbeeld dat voeding het slaapritme sterk beïnvloedt? En dat het geen kwaad kan om dagelijks enkele vaste slaapgewoontes aan te houden, als je beter wil slapen? Deze drie slaaptips zijn alvast de moeite van het uitproberen waard!

Lees verder
3 gewoontes die je helpen om beter te slapen

Iedereen is weleens geïrriteerd als ’s morgens de wekker afgaat. Vooral als je minder goed geslapen hebt. Dat kan verschillende oorzaken hebben, zoals een slecht matras of hoofdkussen. Een paar tips om gezond en comfortabel te slapen, vind je hier!

Lees verder
Gezond en comfortabel slapen gaan hand in hand

Wij zweten allemaal ’s nachts. Gemiddeld verliezen we zo’n 25 centiliter vocht per nacht. Als het vocht op de juiste manier wordt afgevoerd, hoef je je er geen zorgen om te maken. Tegen de morgen ben je genoeg uitgerust. In het andere geval – vocht dat niet of onvoldoende wordt afgevoerd – krijgt huisstofmijt vrij spel en zal je matras minder lang meegaan. Droog slapen is dus de boodschap!

Lees verder
Waarom je bed ’s nachts vaak nat aanvoelt…

Je slaaphouding is een persoonlijke voorkeur die je al op jonge leeftijd ontwikkelt. Je verandert een slaaphouding niet een-twee-drie, maar toch doe je er goed aan om er even bij stil te staan. Een goede slaaphouding staat namelijk garant voor een optimale nachtrust en voorkomt pijn aan je spieren en gewrichten. Wij maken je wegwijs!

Lees verder
Wat is de juiste slaaphouding?

Huisstofmijten zijn volop aanwezig in slaapkamers. Ze houden van warme en vochtige plekken en nestelen zich vooral in het matras en in het kussen. Maar waarom juist daar? En wat kun je doen om huisstofmijtallergie te voorkomen? In deze blog helpen we je op weg!

Lees verder
Waarom voelt huisstofmijt zich zo thuis in beddengoed?

Tijdens onze slaap doorlopen we vier slaapfases. Elke slaapfase heeft specifieke kenmerken. Op deze  manier komt ons lichaam tot rust en verwerken we de gebeurtenissen en emoties van de afgelopen dag. De meeste mensen kennen de REM-slaapfase. Maar welke fases zijn er nog meer?

Lees verder
Uitgerust wakker geworden? Zo zien onze slaapfases er uit!

Een nieuw matras kopen is maatwerk. Gun de nodige rust aan je lichaam en geest en begin de dag vol nieuwe energie! Voor een optimale nachtrust moet het matras aansluiten bij jouw behoeften. Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van een nieuw matras? We zetten de drie belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij.

Lees verder
Nieuw matras kopen? Let op deze 3 aandachtspunten!

Een informatieavond van Slaappunt bij u thuis?

  • U zorgt voor 4 nieuwe gasten.
  • U ontvangt een waardebon van minimaal €200 die kan oplopen tot €370.
  • Uzelf en uw gasten hebben géén enkele koopverplichting.

Een gezellige informatieavond over gezond en heerlijk slapen.
Géén koopavond of –party. Lees hier meer over deze avond.

Boek een informatieavond

Een greep uit onze collectie

Bekijk al onze producten
Slaappunt